• hfh

Proses Produksi Botol Kaca

Proses Produksi Botol Kaca

Kjor Jenis Kaca:

  • Tipe I - Kaca Borosilisasi
  • Tipe II - Kaca Jeruk Jeruk Terawat
  • Jenis III - Sora Kaca Jeruk

Bahan anu dianggo ngadamel sagelas dieusian kinten-kinten 70% pasir disarengan sareng campuran khusus soda abu, kapur sareng zat alami anu sanés - gumantung kana naon pasipatan anu dipikahoyong dina tumpak.

Nalika nyiptakeun gelas jeruk nipis, ditumbuk, kaca daur ulang, atanapi cullet, mangrupikeun bahan konci tambahan. Jumlah cullet anu dianggo dina tumpak kaca béda-béda. Cullet lebur dina suhu anu langkung handap anu ngirangan konsumsi énergi sareng meryogikeun bahan baku.

Kaca Borosilikat henteu kedah didaur ulang kusabab kaca anu tahan panas. Kusabab sipat tahan panas na, kaca borosilicate moal ngalembereh dina suhu anu sami sareng gelas Soda Lime sareng bakal ngarobih kalenturan cairan dina hawu dina tahap deui ngalembereh.

Sadaya bahan baku pikeun ngadamel gelas, kalebet cullet, disimpen dina batch house. Aranjeunna teras gravitasi nyalira kana timbangan sareng nyampur sareng tungtungna angkat ka angkatan tumpangan anu nyuperkeun tungku gelas.

Cara pikeun Ngasilkeun Wadahna Kaca:

Kaca ditiup disebatna ogé kaca cetakan. Dina nyiptakeun gelas ditiup, gelas gelas anu dipanaskeun tina tungku diarahkeun ka mesin cengkéh sareng kana guha-gantung dimana hawa kapaksa ngahasilkeun beuheung sareng bentuk wadah umum. Sakali aranjeunna dibentuk, aranjeunna teras dikenal salaku Parison. Aya dua prosés anu béda pikeun ngadamel wadahna akhir:

  • Proses Blow & Blow - dianggo kanggo wadah sempit dimana parison dibentuk ku hawa anu dikomprés
  • Pencét & Blow Proses- digunakeun pikeun wadah bérés diameter ageung dimana parison dibentuk ku mencét kaca ngalawan kapang kosong sareng plunger logam

Kaca Pipa dibentuk ku prosés draw kontinyu ngagunakeun prosés Danner atanapi Vello pikeun ngahontal diaméterna leres sareng ketebalan. Gelas ditarik liwat hiji garis anu ngadukung gulungan ku mesin gambar.

  • Proses Danner - sagelas ngalir tina hawu hawu dina bentuk pita
  • Proses Vello - gelas ngalir tina hawu hawu kana mangkok anu teras dibentuk

Proses Ngabentuk Kaca Ngaiup

Proses Blow and Blow - hawa anu dikomprés dipaké pikeun ngabentuk gob kana parison, anu netepkeun beuheung finish sareng masihan gob dina bentuk seragam. Parison teras dibalikkeun ka sisi séjén mesin, sareng hawa dianggo pikeun niup kana bentuk anu dipikahoyong.

1

Pencét sareng prosés Blow- plunger diselapkeun tiheula, hawa teras kieu janten ngabentuk gob kana parison.

Dina hiji waktos prosés ieu biasana dianggo pikeun wadah cangkem anu lega, tapi kalayan ditambah prosés Proses Vacuum, ayeuna tiasa dimanfaatkeun kanggo aplikasi cangkem sempit ogé.

Kakuatan sareng distribusi paling hadé dina metoda formasi kaca ieu sareng parantos ngamungkinkeun pabrik pikeun "ringan" barang umum sapertos botol bir pikeun ngahemat énergi.

2

Kaayaan - Henteu masalah éta prosés, sakali wadahna kaca ditiup kabentukna, wadahna dieusian kana Annealing Lehr, dimana suhuna dibawa dugi ka sakitar 1500 ° F, teras dikirangan laun ka handap 900 ° F.

Panas deui sareng penyejangan laun ngaleungitkeun setrés dina wadah na. Tanpa léngkah ieu, kaca bakal gampang kabur.

Pangobatan Permukaan - Perawatan éksternal diterapkeun pikeun nyegah abrading, anu nyababkeun gelas langkung rusak. Palapis (biasana campuran dumasar poliétilén atanapi timah oksida) disemprot sareng diréaksikeun dina beungeut kaca pikeun ngabentuk palapis oksida tin. Palapis ieu nyegah botol tina lengket ku karana pikeun ngirangan rusak.

Palapis oksida timah diterapkeun salaku perlakuan anu panas ahir. Pikeun pengobatan ujung tiis, suhu kontaner diréduksi jadi antara 225 sareng 275 ° F sateuacan diaplikasi. Palapis ieu tiasa dikumbah pareum. Perawatan Hot End diterapkeun sateuacan prosés paparan. Pangobatan anu diterapkeun dina mode ieu leres-leres ngaréaksikeun ka kaca, sareng teu tiasa dikumbah.

Perawatan internal - Perawatan Fluorasi internal (IFT) nyaéta prosés anu nyababkeun Tipe III kaca kana kaca Type II sareng diterapkeun dina kaca pikeun nyegah mekar.

Pamariksaan Kualitas - Pamariksaan Kualitas Hot Tungtung kalebet ngukur beurat botol sareng mariksa ukuran diménsi kalayan henteu aya tolok-tolok. Saatos ngantepkeun tungtung tiis tiis, botol teras lewat mesin pamariksaan éléktronik anu sacara otomatis ngélingkeun kasalahan. Ieu kalebet, tapi henteu dugi ka: Pamariksaan témbok ketebalan, deteksi karusakan, analisis diménsi, inspeksi permukaan kedap, scanning témbok sareng pamariksaan dasar.

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan Lab Glass Defect & How Inspect Glass Packaging, punten klik di dieu kanggo maca langkung seueur sareng unduh acuan pituduh pikeun ngabantosan naha anjeun kedah prihatin sareng cacad.

Conto wadahna Blow & Blow

  • Botol Buleud Boston
  • Jugs anu ditangani
  • Minyak Sample Botol

Conto Pencét & Blow Containers

  • Botol Mouth Packer Lebar
  • Botol Square Perancis
  • Sarjana Buleud Babak Sedeng

Proses Ngabentuk Kaca Tubular

Proses Danner

  • Ukuran tabung tina 1.6mm ka 66.5mm diaméterna
  • Tingkat teken dugi ka 400m menit kanggo ukuran anu langkung alit
  • Kaca ngalir tina kerang tungku uni dina bentuk pita, anu tumiba ka tungtung luhur tina baju baju réparasi, dibawa dina aci keranjang atanapi blowpipe.
  • Pita kasebut dibungkus sakitar leungeun baju pikeun ngabentuk lapisan gelas lemes, anu ngalir ka handap lengan sareng langkungna kana tungtung aci.
  • Kalebung na teras digambar langkung ti hiji saluran panyengku ku mesin gambar anu jarakna dugi ka 120m jauh.
  • Dimensi tabungna ditangtukeun nalika kaca ngaungkeun tina titik setélanna dina bagian anu henteu ngadukung antara blowpipe sareng roller line munggaran.

3

Proses Vello

  • Kaca ngalir tina hawu hawu uni kana mangkok dimana mandrel nangtung anu usik dipasang atanapi bel anu dikurilingan ku cincin orifice.
  • Gelas ngalir ngaliwatan rohangan annular antara bel sareng cincin teras angkat ka garis gulungan roda nepi ka mesin gambar dugi ka 120m jauh.

4

Tube Gambar Draw Quality Control
Saatos tabungna réngsé, ngajalanan sababaraha tés sareng pamariksaan pikeun mastikeun yén aranjeunna matuh standar kualitas. Pamariksaan visual dilakukeun ku sistem kaméra résolusi anu canggih pikeun ngaleupaskeun cacad. Sakali kabentuk sareng motong kana bentuk anu leres, diménsi disahkeun.

Conto Kaca Tubing

  • Vids
  • Tés Tés

Waktu pos: Jun-04-2020